dimecres, 2 de juliol de 2014

Els Contes del Follet


Els Contes del Follet és el nom d'una col·lecció que en Subi i jo vam iniciar després de l'èxit del nostre costumari Festes i tradicions de tot l'any, amb Baula. La idea era fer uns contes per a nens que expliquessin d'una manera entenedora pels infants les tradicions catalanes.
Com a contes són fantasiosos, pura ficció, però sempre basats en el que coneixem de l'origen de cada tradició. No són, per tant, interpretacions lliures ni històries que prenen la tradició com a simple context. El narrador és el follet Sebastià Panarra, que s'amaga a cada il·lustració, com a testimoni de primera línia de tot el que va succeir en un passat indefinit, que ens du fins a la tradició del present.
A més del conte, hi ha una o diverses cançons tradicionals relacionades (o, en el seu defecte, poemes) i una explicació més extensa i detallada pels adults. Això és un al·licient pels pares, mares o mestres, que sovint ens quedem sense saber què respondre quan els nens en volen saber més. O, potser, som nosaltres mateixos els que tenim curiositat per conèixer més detalls!
Amb aquesta col·lecció volem contribuir a apropar a les famílies i a les escoles el nostre ric patrimoni tradicional i popular, tant els aspectes més coneguts com els que vivim de manera més superficial. Malgrat que són contes i com a tals es poden prendre, no deixen de ser, en el fons, llibres de coneixements.

De moment aquests són els títols que s'han publicat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada